A szoftver a nevelési tanácsadók statisztikai táblázatait készíti el, tartalmaz személyi adatlapot és egy egyszerű szövegszerkesztőt

A program adatok gyűjtését, kiértékelését, statisztikák készítését teszi lehetővé. A programnak nem célja a komplett ügyvitel számítógépes modellezése, mindazonáltal a személyi adatlapokon sok személyes adat is tárolható. A komplett ügyvitel lebonyolítására a Future programunkat ajánljuk. Az adatok egy része szabadon rögzíthető, a statisztikai szempontokat jelentő adatok kategorizált listából választhatók. A korlátozás célja a statisztikai kategóriákba sorolás egyértelmű feladata. A kötött statisztikai szempontokon kívül az adatvarázslóval szabadon paraméterezhető lekérdezések valósíthatók meg. A lekérdezések során gyűjtött adatok nyomtathatók, exportálhatók valamint a beépített egyszerű szövegszerkesztő segítségével szövegesen tovább feldolgozhatók. Rendelkezésre áll az ellenőrzés funkció, amely a lekérdezések előtt az adattábla belső összefüggéseit elemzi, és hibalistát generál.

Elsősorban annak ajánljuk ezt a szoftvert, aki a statisztikai adatok gyűjtését és lekérdezést tartja elsődlegesnek a számítógépes nyilvántartásban és a személyes adatokon kívül néhány adatot kíván tárolni egy gyermekkel kapcsolatban. A személyi adatlapokon szövegesen több adat is tárolható, a és nyomtatható, a kinyomtatott anyag kézi módszerrel is tovább szerkeszthető.

Használható a program személyi felhasználásra is intézményen belül.

Adatok rögzítése

A programban rögzíthető adatok két fő csoportját a statisztika készítés szempontjából alapvető fontosságú adatok és a személyes adatlapot tartalmazó adatok képezik, amelynek kitöltése a statisztikát nem befolyásolja.

Statisztikai adatok lekérdezése

A statisztikai táblázatokat egy gomb lenyomásával lekérdezheti. Megadhat időszakokat, amelyek a gondozás kezdetére és végére vonatkoznak, vagy lekérdezheti a teljes tanévet. A statisztikai táblázatok kitöltése előtt vagy menüből bármikor kérhető ellenőrzés, amely a felvitt adatok meglétét és a táblázat belső összefüggéseit is elemzi, erről hibalistát generál.

Az Adatvarázsló segítségével a statisztikai táblázatoktól eltérő listákat és lekérdezéseket is készíthet. Kész listákat kérhet a menüpontokból: Lakhely szerinti lista, Beutaltak listája, Intézményenkénti lista.

Az adatvarázslóval használata során egy listából választhatja ki milyen adatok jelenjenek meg a lekérdezés után a táblázatban, milyen sorrendben valamint azt a feltételt ami alapján a leválogatás történik.

A táblázat adatait exportálhatja és tovább feldolgozhatja, kinyomtathatja.

Az adatlapon megadható adatok a statisztikai táblázatokban nem szerepelnek, de az adatvarázsló segítségével lekérdezhetők.

A gyermek személyes adatait illetve a gondozással kapcsolatos feljegyzéseket rögzíthet az adatlapon. Az adatlapon megadhatja a gyermek anyja nevét, apja nevét, gondviselőjét, születési idejét lakcímét. Megadható a beküldő intézmény és beküldő személy is. szükség esetén rögzíthető az intézményi azonosítószám valamint az esetvezető neve is. Az egyéb adatok és a megjegyzés rovat szabadon felhasználható. A megjegyzés rovatban tárolhatok szöveges formában az egyes gondozási alkalmak. Az adatlapon megjelenik összefoglaló jelleggel a gyermek neve, nevelési és nevelési -oktatási intézménye, a statisztikai panasza és a gondozás típusa, száma. Ez az adatlap kinyomtatható, hagyományos kézi módszerrel is használható.

A program tanévenként tárolja a gyermekeket. Az intézményi adatbázis közel 9000 intézménnyel fel van töltve, de lehetőség van intézmény egyedi megadására is.

Adatvédelem: A program jelszóval védhető a jogosulatlan indítás ellen. Az adatbázisok biztonsági mentés és adatvisszaállítás funkcióval védhetők az adatvesztéstől. A szűrt és a teljes adatbázis is exportálható, tovább feldolgozható táblázatkezelő vagy szövegszerkesztő programokkal.

A program tartalmaz egy beépített egyszerű szövegszerkesztőt is.

Segítség a felhasználóknak:

F1 billentyű képekkel illusztrált, az adott hívási helynek megfelelő helyzet és tartalomérzékeny súgó

F4 billentyű hangos súgó <ügyfélszolgálat> Egy szimbolikus telefonkészülék segítségével a felhasználó telefonhívást kezdeményez a szoftverfejlesztők virtuális ügyfélszolgálatára, azt a kérdést megfogalmazva, ami a hívás helyén felmerülhet. Az <ügyfélszolgálat> hangosan tájékoztatja a felhasználót a teendőkről. Az automatikus ügyfélszolgálat menüpontjai között a szimbolikus telefon billentyűivel navigálhat. Mivel az egész ügyfélszolgálat az Ön gépére van telepítve, így a hívás nem kerül pénzébe.

A fentieken kívül szakembereink készséggel állnak rendelkezésére

emailon:info@glockner.hu címen vagy telefonon 06/70-319-1955.

 

További szoftverek ismertetéséhez kattintson ide.